Gå direkt till innehåll
DEKRA Automotive AB har fått en ny ackreditering - Fordonsbesiktning

Pressmeddelande -

DEKRA Automotive AB har fått en ny ackreditering - Fordonsbesiktning

Den 25 februari beslutade Swedac att ge DEKRA Automotive AB (DEKRA Bilbesiktning) ackreditering för att utföra fordonskontroller igen. Ackrediteringen omfattar 11 besiktningsstationer och den mobila besiktningsstationen för kategori 3 besiktningar (Motorredskap).

- Vi är mycket nöjda med att vi nu återigen fått denna ackreditering på plats, säger DEKRA Automotives VD Jörgen Backersgård. Det innebär att vi nu kan öppna 11 besiktningsstationer och välkomna kunder att besikta sina fordon. Vi har arbetat hårt med förbättringar, vässat organisationen och genomfört de förändringar som krävts för att skapa förtroende för verksamheten.

De besiktningsstationer som först öppnar är utvalda för att täcka in några av de län där DEKRA har verksamhet. De stationer vi öppnar är Luleå, Umeå Centrum Väst, Boden, Borlänge, Varberg, Hässleholm, Jägersro, Växjö, Vara, Tagene och Sisjön.

Nu fortsätter arbetet med insyn och godkännande av de resterande 62 besiktningsstationerna i en hög takt.

- Jag vill tacka alla våra duktiga medarbetare som visat vilken styrka DEKRA har och som på historisk kort tid erhållit godkännande för en ny ackreditering. Jag vill även rikta ett stort tack till våra kunder, leverantörer, samarbetspartners och fastighetsägare för Ert tålamod och för att Ni trott på oss under den här turbulenta tiden. Nu ser vi fram mot att få tillbaka ert förtroende och ge våra kunder den bästa kundupplevelsen, säger Automotives VD Jörgen Backersgård.

Vill du veta när din närmaste DEKRA besiktningsstation öppnar gå in på dekra-bilbesiktning.se där vi löpande uppdaterar informationen.

På hemsidan finns även mer information under Frågor och Svar rörande den nya ackrediteringen.

Press: För kontakt och mer information vänligen kontakta Jörgen Backersgård.


Kontakt

Jörgen Backersgård
VD DEKRA Automotive AB
jorgen.backersgard@dekra.com

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


DEKRA Automotive AB:

Med över 90 års erfarenhet av bilprovning och bilbesiktning är DEKRA ledande i Europa och världen på fordonsbesiktningar. DEKRA startades 1925 och har verksamhet i ett femtiotal länder. Förra året besiktigade vi mer än 26 miljoner bilar vid våra anläggningar runt om i världen. Den samlade erfarenheten tar vi med oss till våra svenska anläggningar. Den 1 juli 2010 upphörde monopolet för bilprovning. Marknaden öppnades för flera olika företag som kan utföra en bilbesiktning enligt samma regler som hittills gällt det statliga monopolet AB Svensk Bilprovning. Från den 25 februari 2022 är DEKRA återigen ackrediterade av Swedac enligt ISO/IEC 17020 (A) för att utföra fordonsbesiktning på lätta fordon. Det gäller alla besiktningar på personbilar, lastbilar, maskiner och andra fordon (MC).

Kontakter

Christian Sivertsen

Christian Sivertsen

Presskontakt VD DEKRA Industrial AB 010-455 11 58