Gå direkt till innehåll
Världsrekord vid Ringhals Kärnkraftverk

Pressmeddelande -

Världsrekord vid Ringhals Kärnkraftverk

Att genomföra en mekaniserad inspektion av en reaktortank på ett kärnkraftverk är en tuff utmaning och något som få företag i världen klarar. Att lyckas genomföra detta med tre parallellt arbetande utrustningar på endast 4 dygn och 14h är en ännu mer imponerande bedrift.

Vattenfall, som är en av de största energiproducenterna i norra Europa anlitade DEKRA att utföra en mekaniserad tankprovning av reaktor 4 vid Ringhals Kärnkraftverk. Detta uppdrag kunde framgångsrikt genomföras under sommaren 2020.

Förutom att vi genomfört en viktig provning för anläggningens säkerhet och fortsatta drift så är Ringhals mycket nöjda med att ha sparat in värdefull avställningstid tack vare DEKRAs insatser.

Få företag i världen klarar att genomföra en fullständig tankprovning och ingen har klarat det snabbare än DEKRA.

Bild: Alla tre utrustningar arbetar parallellt i reaktortanken

Läs hela nyheten genom att ladda ner den bifogade PDF som finns längst ner i detta pressmeddelande under "Relaterat material". 

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Om DEKRA Group:

DEKRA är en av de ledande leverantörerna av industriell inspektion i Europa. 

DEKRA Industrial AB ingår i DEKRA-gruppen baserat i Tyskland. DEKRA är en oberoende teknisk inspektionsorganisation från tredje part som testar, inspekterar och certifierar installationer, produkter och system i infrastrukturindustrin.

DEKRA tillhandahåller full service för inspektioner av byggnader, anläggningar, maskiner och infrastruktur, inklusive material testning och inspektion och avancerad NDT-testning.

DEKRA Industrial AB är ackrediterat av den svenska myndigheten SWEDAC. DEKRA Group är också ackrediterad av många olika tekniska områden och är verksamt i 60 länder.

DEKRA verkar för ökad säkerhet inom en rad branscher via oberoende besiktning, provning och certifiering.

Kontakter

Anders Olsson

Anders Olsson

Sales & Business Development Director DEKRA Industrial AB 010-455 14 18
Ted Hallqvist

Ted Hallqvist

Affärsområdeschef, Mekaniserad Provning DEKRA Industrial AB 010-455 11 71