Gå direkt till innehåll
Tid för reflektion!

Pressmeddelande -

Tid för reflektion!

Skydda de små i höstmörkret. Gör ett säkert val med DEKRA:s reflexkeps för barn.

Super! Äntligen dags för skola. Vad roligt att träffa alla klasskompisar och få lära sig nya saker. Nu när de mörka höstmånaderna smyger sig på är det också viktigt att synas i trafiken på vägen till skolan. DEKRA kommer därför dela ut 4500 st reflekterande barnkepsar under hösten 2023.

Utöver en cool reflexkeps som gör att barnen syns i mörkret, kommer här några tips för en säker promenad till och från skolan:

  • Ha inte bråttom och planera alltid så att ni har tillräckligt med tid.
  • Att promenera är att motionera. Varför inte förena nytta med nöje?
  • Fler ögon, bättre uppmärksamhet. Gå tillsammans i grupp. Men se upp, bli inte för distraherad!
  • Visa händerna och signalera till förare om ni vill korsa en gata.
  • Vänta tills dess att större fordon, exempelvis bussar och spårvagnar, har
    passerat då det kan vara svårt att se vad som kommer bakom.

DEKRA:s signalröda keps har en reflexremsa runtom som lyser upp i höstmörkret. Komplettera gärna med ljusa kläder och fler reflexer.

Välkommen in till någon av våra stationer för att ta del av kampanjen!





Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


DEKRA Automotive AB:

Med över 90 års erfarenhet av bilprovning och bilbesiktning är DEKRA ledande i Europa och världen på fordonsbesiktningar. DEKRA startades 1925 och har verksamhet i ett femtiotal länder. Förra året besiktigade vi mer än 26 miljoner bilar vid våra anläggningar runt om i världen. Den samlade erfarenheten tar vi med oss till våra svenska anläggningar. Den 1 juli 2010 upphörde monopolet för bilprovning. Marknaden öppnades för flera olika företag som kan utföra en bilbesiktning enligt samma regler som hittills gällt det statliga monopolet AB Svensk Bilprovning. Från den 4 juli 2011 är DEKRA ackrediterade av Swedac enligt ISO/IEC 17020 (A) för att utföra fordonsbesiktning på lätta fordon. Det gäller alla besiktningar på personbilar, lastbilar, maskiner och andra fordon (MC).

Kontakter

Anders Gagner-Geeber

Anders Gagner-Geeber

VD DEKRA Automotive AB 010-455 18 60