Gå direkt till innehåll
Säkerhetskoncernen DEKRA förvärvar SLP Hiss och Lyftbesiktning AB

Pressmeddelande -

Säkerhetskoncernen DEKRA förvärvar SLP Hiss och Lyftbesiktning AB

En koncern med säkerhet i fokus

Säkerheten har varit DEKRAs givna uppdrag sedan 1925. Det är ett av världens topp 5 ledande provnings- och certifieringsföretag. Med innovativa tjänster arbetar DEKRA med ökad säkerhet på vägen, på jobbet och i hemmet.

Nu utökar DEKRA sin verksamhet genom att förvärva SLP Hiss och Lyftbesiktning AB. Förvärvet genomförs den 1 november 2021.

"SLP Hiss och lyftbesiktning AB är välskött, lönsamt och flyttar fram vår position i Sverige ytterligare. SLP är en perfekt match till vår befintliga verksamhet inom hissbesiktningar och kompletterar DEKRA på flera sätt", säger Stefan Törngren, VD på DEKRA Sweden AB.

Samtliga 9 medarbetare från SLP Besiktning kommer fortsättningsvis arbeta med sina befintliga kunder. DEKRA vill på så sätt försäkra alla nya kunder om en smidig och bra övergång till DEKRA.

Besiktningsföretaget SLP Besiktning bildades år 1994 och har kontor både i Göteborg och Uppsala. 1995 blev SLP Besiktning ackrediterade av Swedac.


Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner


Om DEKRA Sweden AB:

DEKRA Sverige har tre bolag i Sverige. De är DEKRA Industrial AB, DEKRA Automotive AB och DEKRA Quality Management AB. Tillsammans har DEKRA i Sverige ca 770 st anställda (2021).

DEKRA Sverige ingår i koncernen DEKRA SE som är en av de ledande leverantörerna av industriell inspektion i Europa. DEKRA är ackrediterad inom många olika tekniska områden och är verksamt i 60 länder med ca 44 000 anställda.

DEKRA är en oberoende teknisk inspektionsorganisation som testar, inspekterar och certifierar installationer, produkter och system i infrastrukturindustrin.

DEKRA Industrial AB tillhandahåller full service för inspektioner av byggnader, anläggningar, maskiner och infrastruktur, inklusive materialtestning och inspektion och avancerad NDT-testning.

DEKRA Automotive AB erbjuder främst tjänster inom bilbesiktning och har 73 besiktningsstationer i Sverige.

DEKRA Quality Management AB erbjuder fordonsbranschen frivilliga fordonstjänster som revisioner, kvalitetskontroller av verkstäder och mystery shopping samt kalibrering av utrustning och verktyg.

DEKRA är ackrediterat av den svenska myndigheten SWEDAC.

DEKRA verkar för ökad säkerhet inom en rad branscher via oberoende besiktning, provning och certifiering.

Kontakter

Stefan Törngren

Stefan Törngren

EVP - North-West Europe DEKRA Sweden AB 010-455 11 37