Gå direkt till innehåll
DEKRA presenterar sin årliga Road Safety Report 2020
DEKRA presenterar sin årliga Road Safety Report 2020

Pressmeddelande -

Risken att skadas i trafiken för användare av tvåhjulingar måste minskas!

Nu finns DEKRAs senaste trafiksäkerhetsrapport "Road Safety Report" tillgänglig.  Årets tema är "Mobility on Two Wheels".

Sedan 2008 har DEKRA publicerat den årliga europeiska trafiksäkerhetsrapporten. Publiceringen av trafiksäkerhetsrapporten kompletterar DEKRAs åtagande för trafiksäkerhet, som startade för över 90 år sedan. Rapporten finns i PDF-format under "Relaterade länkar" nedan.

I år medverkar Claes Tingvall som ger sin syn på hur säkerheten kan förbättras för tvåhjulingar. Claes Tingvall är mest känd som mannen bakom Nollvisionen, en strategi som revolutionerat trafiksäkerheten i Sverige och många andra länder.

I Claes Tingvalls inlägg berättar han om förslagen om införandet av maxhastighet i stadskärnor på 30 km/h samt hur tekniken med  geostängsel kan minska risken för olyckor på utsatta platser i trafiken.

DEKRA presenterar i årets Safety Report en rad andra effektiva åtgärder som internationellt skulle minska risken och antalet som skadas på tvåhjulingar.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Om DEKRA Group:

DEKRA är en av de ledande leverantörerna av industriell inspektion i Europa. 

DEKRA Industrial AB ingår i DEKRA-gruppen baserat i Tyskland. DEKRA är en oberoende teknisk inspektionsorganisation från tredje part som testar, inspekterar och certifierar installationer, produkter och system i infrastrukturindustrin.

DEKRA tillhandahåller full service för inspektioner av byggnader, anläggningar, maskiner och infrastruktur, inklusive material testning och inspektion och avancerad NDT-testning.

DEKRA Industrial AB är ackrediterat av den svenska myndigheten SWEDAC. DEKRA Group är också ackrediterad av många olika tekniska områden och är verksamt i mer än 60 länder.

DEKRA verkar för ökad säkerhet inom en rad branscher via oberoende besiktning, provning och certifiering.

Kontakter

Wolfgang Sigloch

Wolfgang Sigloch

DEKRA International Press officer Automotive Internationell presskontakt +49 711 7861