Gå direkt till innehåll
Photo courtesy of Flyability
Photo courtesy of Flyability

Pressmeddelande -

DEKRA utför inspektioner i farliga och svåråtkomliga arbetsmiljöer med den avancerade drönaren Elios 2

Säkerhet är DEKRAs ledord och drönare används till att skapa säkerhet i farliga arbetsmiljöer där drönaren kan nå platser eller områden som annars inte är åtkomliga. Med drönaren kan DEKRA erbjuda kostnads- och tidseffektiva visuella inspektioner både utvändigt och invändigt där byggnadsställningar och långa driftstopp kan undvikas. Resultatet från inspektionen kan snabbt analyseras och bedömas av DEKRAs experter och materialet dokumenteras utifrån våra kunders önskemål.

Drönarmodellen för invändig inspektion heter Elios 2 och har en skyddande bur i kolfiber som gör att den kan komma väldigt nära ytan den ska inspektera utan att skada objektet. Dess stabiliseringssystem möjliggör manövrering i trånga och svåråtkomliga utrymmen och den har ett kraftfullt och intelligent belysningssystem som ger möjlighet till flygning i mörka och ljusfattiga utrymmen. Drönaren är utrustad med en 4K kamera som ger mycket god rapportering i form av högklassig film och bildmaterial samt en värmekamera som möjliggör detektering av t.ex. läckage och temperaturskillnader. DEKRA har framgångsrikt använt drönaren hos kunder under året i exempelvis cisterner, skorstenar och tryckkärl samt för 3D uppmätning av objekt och detaljer.

DEKRA erbjuder även drönarkontroll utomhus där t.ex. tak, skorstenar, fasader, kranar m.m. kan inspekteras.

Kontakta oss om du vill veta mer om våra projekt och referenskunder för dessa uppdrag.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


DEKRA verkar för ökad säkerhet inom en rad branscher via oberoende besiktning, provning och certifiering. Vi finns på 30 orter i Sverige och är Europas ledande företag inom teknisk kontroll med 40 000 medarbetare i över 50 länder.

Kontakter

Anders Olsson

Anders Olsson

Sales & Business Development Director DEKRA Industrial AB 010-455 14 18
Jens Nyberg

Jens Nyberg

Teknikansvarig Provning DEKRA Industrial AB 010-455 10 32