Gå direkt till innehåll
DEKRA Notviken – ny besiktningsstation i Luleå med exemplarisk service

Pressmeddelande -

DEKRA Notviken – ny besiktningsstation i Luleå med exemplarisk service

Måndag 16 oktober öppnar DEKRA Notviken som blir den andra besiktningsstationen i Luleå kommun och den fjärde stationen i Norrbotten. Den nya stationen i Notviken ingår som en viktig del i bolagets fortsatta strävan att kunna erbjuda en smidig och pålitlig fordonsbesiktning oavsett var man bor i Sverige.

Robin Björkstrand är affärsområdeschef på DEKRA Automotive AB;

– Vår första station i Luleå, DEKRA Gammelstadsvägen, har allt sedan öppningen 2015 varit väldigt uppskattad bland invånarna. Förhoppningen med DEKRA Notviken är dels att öka tillgängligheten för fler, men framförallt att fortsätta erbjuda den exemplariska service som vi gjort oss kända för. Stationen kommer därför få en teamledare från den gamla stationen som för med sig erfarenhet, kunnande och inarbetad serviceanda.

DEKRA:s nya besiktningsstation i Notviken tar emot personbilar, släp, lätta lastbilar och husbilar upp till 3500 kg för kontrollbesiktning och efterkontroller. Stationen erbjuder även registreringsbesiktning, MC-besiktning, E-diagnos samt inom kort batteritest för elbilar.

– Den nya stationen är belägen i Notviksstan, nordväst om Luleås citykärna och drygt fem kilometer från den andra DEKRA-stationen i staden. Notvikenområdet har en trevlig och varierad karaktär med allt från butiker och restauranger till bostäder och idrottsfaciliteter. Ett stenkast ifrån finns även ”The Opposite Sphere” som är en populär sevärdhet i Luleå.

DEKRA Notviken hittar man på Banvägen 23, 97 346 Luleå. Öppettiderna är 07:00 till 16:00 vardagar. För att boka tid för besiktning kan kunder besöka DEKRA:s bokningssida eller ringa besiktningsstationen direkt på telefonnummer: 010-455 31 95.

DEKRA fortsätter sin expansion Sverige med målet att bli minst 100 besiktningsstationer. Luleå Notviken är en i raden av flera nya stationer på andra orter som exempelvis Eskilstuna Svista, Södertälje Geneta, Kalmar, Tranås och Helsingborg Väla.

DEKRA Automotive AB är ackrediterad av Swedac för att utföra kontrollbesiktningar och registreringsbesiktningar i Sverige. DEKRA är ledande i Europa inom bilbesiktning med verksamhet i ett femtiotal länder över hela världen. Totalt utför man fler än 28 miljoner bilbesiktningar varje år.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner


DEKRA Automotive AB:

Med över 90 års erfarenhet av bilprovning och bilbesiktning är DEKRA ledande i Europa och världen på fordonsbesiktningar. DEKRA startades 1925 och har verksamhet i ett femtiotal länder. Förra året besiktigade vi mer än 28 miljoner fordon vid våra anläggningar runt om i världen. Den samlade erfarenheten tar vi med oss till våra svenska anläggningar. Den 1 juli 2010 upphörde monopolet för bilprovning. Marknaden öppnades för flera olika företag som kan utföra en bilbesiktning enligt samma regler som hittills gällt det statliga monopolet AB Svensk Bilprovning. Från den 25 februari 2022 är DEKRA återigen ackrediterade av Swedac enligt ISO/IEC 17020 (A) för att utföra fordonsbesiktning på lätta fordon. Det gäller alla besiktningar på personbilar, lastbilar, maskiner och andra fordon (MC).

Kontakter

Anders Gagner-Geeber

Anders Gagner-Geeber

VD DEKRA Automotive AB 010-455 18 60
Christian Demén

Christian Demén

Affärsområdeschef DEKRA Automotive AB 010-455 29 66