Gå direkt till innehåll
Stefan Törngren - ny Executive Vice President för DEKRA Region North-West Europe.
Stefan Törngren - ny Executive Vice President för DEKRA Region North-West Europe.

Pressmeddelande -

DEKRA genomför förändringar inom ledningen för en fortsatt stark tillväxt

Stefan Törngren tillträder som ny Executive Vice President för DEKRA Region North-West Europe. I samband med förändringen den 1 mars 2024 sker också en omorganisation inom DEKRA Sverige: mer fokus på konsulttjänster i nyskapade DEKRA Advisery samt nya ledande poster tillsätts.

– Jag ser verkligen fram emot denna nya utmaning, att leda North-West Europe med alla dess fantastiska medarbetare, till ytterligare tillväxt och framgång. Det kommer bli en rolig resa där jag förväntar mig högt engagemang och att vi som koncern fortsätter hjälpa världen att bli en lite säkrare plats att leva i, säger Stefan Törngren.

Parallellt med Stefan Törngrens nya befattning kommer han även behålla sin nuvarande roll som landschef för DEKRA Sverige.

Organisatoriska huvudförändringar inom DEKRA Sverige:

  • Nya vd:ar tillsätts för bolagen DEKRA Industrial och DEKRA Quality Management AB (Advisory).
  • Inom DEKRA Industrial kommer nuvarande Region Nord delas upp i två regioner: Region Nord och Region Mitt.
  • DEKRA slår ihop sin konsultverksamhet till ett nytt affärsområde med namnet DEKRA Advisory. Där ingår affärsområdena Quality Management och Safety & Sustainability Services. DEKRA Advisory får en ansvarig chef som även ingår i DEKRA Sveriges ledningsgrupp.
  • I ledningsgruppen för DEKRA Sverige finns varje DEKRA-enhet representerad: Industrial, Advisory och Automotive. Syftet med förändringarna är att möjliggöra ytterligare tillväxt, fokus och effektivitet inom alla affärsområden.

– Med alla de investeringar som görs i norra Sverige så ser jag en stor fördel i att vi för den delen av landet får en egen ansvarig regionchef som kan fokusera på tillväxt inom området, fortsätter Stefan Törngren.

Inom DEKRA Industrial lämnar Stefan Törngren över vd-posten till Christian Sivertsen. Christian är idag ansvarig chef för Region Öst inom bolaget.

– Christian har arbetat på DEKRA i tio år och haft flera olika roller, bland annat som sektionschef och affärsutvecklare. Han har under åren visat fantastiska ledaregenskaper, varit en drivande kraft i vår digitalisering och framgångsrikt arbetat med att stärka relationerna med både våra kunder och medarbetare.

För DEKRA Advisory tillsätts Per Magnusson som ny vd. Han har arbetat inom bolaget i åtta år som ansvarig chef för Region Nord;

–Per har genom åren visat enastående ledarskap, varit en modig ledare och uppvisat framgång både vid utmanande som goda förhållanden. Konsultdelen ligger honom varmt om hjärtat efter alla år på bland andra Afry och Sigma. Jag är övertygad att den kombinationen tillsammans med erfarenheterna från region Nord gör att Per är den perfekta ansvarige för att ta konsultdelen till nästa nivå och fortsätta det goda samarbetet mellan alla områden i Sverige.

– DEKRA:s bolag har aldrig någonsin varit starkare och det är därför nu en perfekt tidpunkt att lämna över vd-rollerna till personer som kan ta våra bolag till ännu högre nivåer tillsammans med alla våra duktiga medarbetare, avslutar Stefan Törngren.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Om DEKRA Sweden AB:

DEKRA Sverige har tre bolag i Sverige. De är DEKRA Industrial AB, DEKRA Automotive AB och DEKRA Quality Management AB (Advisory) och tillsammans har DEKRA i Sverige ca 900 st anställda (2023).

DEKRA Sverige ingår i koncernen DEKRA SE som är en av de ledande leverantörerna av industriell inspektion i Europa. DEKRA är ackrediterad inom många olika tekniska områden och är verksamt i 60 länder med ca 47 000 anställda.

DEKRA är en oberoende teknisk inspektionsorganisation som testar, inspekterar och certifierar installationer, produkter och system i infrastrukturindustrin.

DEKRA Industrial AB tillhandahåller full service för inspektioner av byggnader, anläggningar, maskiner och infrastruktur, inklusive materialtestning och inspektion och avancerad NDT-testning.

DEKRA Automotive AB erbjuder främst tjänster inom bilbesiktning och har 85 besiktningsstationer i Sverige.

DEKRA Quality Management AB erbjuder fordonsbranschen frivilliga fordonstjänster som revisioner, kvalitetskontroller av verkstäder och mystery shopping samt kalibrering av utrustning och verktyg. DEKRA Quality Management AB ingår framöver i det nya skapade affärsområdet DEKRA Advisory.

DEKRA är ackrediterat av den svenska myndigheten SWEDAC.

DEKRA verkar för ökad säkerhet inom en rad branscher via oberoende besiktning, provning och certifiering.

Kontakter

Stefan Törngren

Stefan Törngren

EVP - North-West Europe DEKRA Sweden AB 010-455 11 37
Christian Sivertsen

Christian Sivertsen

Presskontakt VD DEKRA Industrial AB 010-455 11 58
Per Magnusson

Per Magnusson

VD DEKRA Advisory 010-455 17 73